Mini

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
8 - 9 år
Mødedag/tid: 
Mandag kl. 17.00-18.30
Ledere: 
Marie Falch
Nanna Værum Christensen
Laura Marie Danielsen
P9271847

Mini

En minispejder er 8-9 år, kan lide at være ude i naturen og synes at det er hyggeligt at krybe ned i soveposen under en teltdug.

Vi mødes i Knasten mandag kl. 17.00 – 18.30. Du kan finde vores program på hjemmesiden eller ringe til minilederne og høre hvad der skal ske. Spejderliv er udeliv så husk at være klædt på så du kan være ude til møderne.

Om at være minispejder
Som minispejder er udfordringerne lidt større end de var hos mikroerne. Møderne planlægges og styres af lederne, men spejderne øver sig ind imellem i at tage et ansvar for en del af møderne. Opgaver kan fordeles på patruljerne så en patrulje bygger et bål og en anden kæmper for at få gær, vand, mel og salt til at blive en snobrødsdej. Andre gange skal spejderne i patruljen selv få ideer og planlægge en aktivitet.     
Efter sommerferien lærer vi på et af de første møder at bruge både dolk og sav. For en sikkerheds skyld lærer vi desuden en smule førstehjælp.

Vi arbejder i patruljer
Kernen i spejderarbejdet er patruljesystemet og hos minispejderne lægges der lige så stille en større vægt på arbejdet i patruljen. I patruljen lærer man af hinanden og man lærer at løse opgaver sammen.

Vi har en række traditioner
I 1. Højbjerg har vi en række traditioner. Traditionerne skaber sammenhæng i gruppen og gensynsglæde når man går fra at være mikro til at være minispejder og på sit allerførste møde opdager at man også som minispejder starter med at hejse flaget og slutter af med at synge Spejderpige.

Lejre
Vi tager på en række spejderture i årets løb. I efteråret er der divitræf, hvor vi mødes med andre spejdere og sover i telt, musefodssvedstur og vi skal naturligvis også med på 1. Højbjergs egen gruppetur i oktober/november. 
I foråret deltager vi i divisionsturneringen hvor vi konkurrerer imod spejdere fra resten af Århus Skov Division i en række spejderfærdigheder og i tovtrækning. Vi har stolte traditioner i den sidste disciplin. Men frem for alt har vi en god lejroplevelse med overnatning i telt, mad på bål og masser af spejderudfordringer.
Hvert år slutter vi sæsonen af med en sommerlejr. Nogle gange tager vi af sted på lejr med andre spejdere, andre gange tager vi selv af sted. Vi er af sted i 4-5 dage, sover i telt og laver vores egen mad på bål.

Tror du at spejderlivet er noget for dig?
Tror du at spejderlivet er noget for dig eller er du bare nysgerrig efter at se hvad vi laver i Knasten hver mandag aften, er du velkommen til at komme og være med. Send en mail og fortæl at du kommer, så kan vi fortælle lidt mere og tage godt imod dig.