1. Højbjerg

Kontakt

Adresse: 

Kragelunds Alle 7
8270 Højbjerg

Aabenthus 15

1. Højbjerg

1. Højbjerg er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps. Det Danske Spejderkorps tilbyder idébaserede aktiviteter for børn og unge, men vi er uafhængige af politiske og religiøse interesser. Kernen i spejderarbejdet er at udvikle børn og unge til at være selvstændige, i praksis sker dette igennem patruljearbejdet. Selv hos de yngste spejdere arbejder man i patruljer, hvor man lærer at løse opgaver, samarbejde og løse konflikter. De største spejdere er selv ansvarlige for at planlægge og holde møder i deres patruljer, og mødes kun en gang om måneden til fælles tropsmøder.

1. Højbjerg er en af de få pigespejdergrupper i Aarhus og er samtidig en del af divisionen Aarhus Skov Division, som har til formål at samle og motivere grupperne i Aarhus til vidensdeling og aktiviteter.

Hvad laver man som spejder?
Spejder er mange ting. Lejrliv med telte og mad på bål, naturoplevelser, knob, knuder og udeliv er bare nogle af de ting vi beskæftiger os med. Spejderliv kan også være et besøg observatoriet for at kigge på stjerner, at udfordre sig selv og andre i spejderfærdigheder og spejderlovens værdier, at arbejde med et tema om krop og sundhed eller klima og natur, at skrive en avis og tage billeder til den eller at skrive breve til spejdere i andre lande.

I 1. Højbjerg er variation af aktiviteterne i højsædet og udfordrende møde både inden for kreativitet, håndværk og spejderfærdigheder er ikke en sjældenhed.

Hvordan bliver jeg spejder?
Har du lyst til at prøve at være spejder hos os, er du velkommen til at prøve at være med. Har du en veninde, der er spejder hos os, kan du tage med til et par møder sammen med hende. Du må også gerne ringe eller skrive til os og få en snak om det at være spejder, hvad vi laver, og hvornår du må komme.

 

Se mere om 1. Højbjerg på vores facebookside